Järjestöuutiset
13.12.2016
Lasten PK-seudun viikonloppuryhmä on tältä syksyltä takana. Vapaaehtoiset ohjaajat kertoivat fiiliksiään.

Mira ja Matias, Parasta Lapsille vapaaehtoiset lasten kanssa.Mira: 

Olin mukana viikonlopputoiminnassa nyt toista kertaa. Kun oma arki pyörii tiiviisti kaupungin keskellä, tuo viikonlopputoiminta elämään kaivattua vaihtelua. On virkistävää lähteä viikonlopuksi ”metsän keskelle” esimerkiksi paistamaan makkaraa ja laulamaan kodassa, kylpemään pihasaunassa sekä ulkoilemaan luonnossa. Sen lisäksi tutustuu toisiin saman henkisiin aikuisiin ja pääsee kehittämään omia ohjaustaitojaan rennossa ympäristössä.

Tärkeintä viikonlopputoiminnassa on lapsilta ja vanhemmilta saatu palaute, joista huomaa toiminnan suuren merkityksen perheiden arjessa. Erään tämän syksyn viikonloppuleirin päätteeksi lapsia pyydettiin valitsemaan jokin asia, joka oli parasta viikonlopussa. Yhden 8-vuotiaan tytön kaiken kattava vastaus jäi mieleeni osoittaen, että olemme onnistuneet tehtävässämme: ”Musta oli parasta olla tällä leirillä.”

Matias:

Taatusti vauhdikas viikonloppu. Perjantaina kiva mennä leirille ja maanantaina kiva mennä takaisin töihin.

n vapaaehtoinen Aleksi veneessä lasten kanssa.Aleksi:

Minulle leirit olivat kokonaan uusi kokemus ja jännitti aluksi paljon lähteä mukaan, mutta en kyllä ole katunut ollenkaan päätöstäni lähteä leireille. Leireillä tapahtui monenlaista ja itse sai ohjaajana olla varmistamassa, että homma toimii tai välillä sai vain mennä leikkiin mukaan.

Parhaiten minulle jäi leireistä mieleen yhteiset tekemiset, kun kaikki lapset saivat tehdä ryhmässä asioita ja leikkiä toisten kanssa. Yleensä kun ryhmiä jaetaan tai lapset saavat itse päättää mitä tehdä, niissä tuppaa olemaan aina samat pienet ryhmät jotka leikkivät keskenään, niin minusta oli tosi kiva nähdä miten iso porukka leikki yhdessä (vaikka kaikki eivät innokkuudelta aina malttanut odottaa ohjeita).

Aluksi jännitti myös hirveästi, koska en muistanut enää mitään leikkejä, mitä oli tullut joskus leikittyä, mutta jännitys oli aivan turhaa, koska aina oli jotain tekemistä ja jos en itse keksinyt jotain leikkiä niin lapset olivat keksineet jo vähintään 10 eri leikkiä mitä voitaisiin leikkiä

Olihan leireillä myös niitä ikäviä hetkiäkin, missä ohjaajalta kysyttiin vähän tilannetajua ja pitkää pinnaa. Tämmöisiin tilanteisiin oli onneksi aina apua saatavilla eikä ikinä joutunut olemaan hankalissa tilanteissa yksin.

Parasta Lapsille -vapaaehtoinen Annika lasten kanssa viikonloppuleirillä.Annika:

Olin mukana viikonlopputoiminnassa ensimmäistä kertaa. Oli kiva lähteä viikonloppuihin, kun lapset odottivat innolla perjantaisin bussin lähtöä Kotorantaan. Itsekin odotin perjantaisin aivan innolla pääsyä Kotorantaan ja syömään iltapalaksi riisipuuroa. Parhaiten mieleen jäi makkaran + vaahtokarkkien paisto kodassa, lasten into uimahallissa ja kun pääsivät rantasaunasta uimaan sekä värityskuvat, joita väritettiin joka viikonloppu aivan innoissaan. Kiljavan tähti oli myös hauskaa, lapset olisivat halunneet pelata sitä joka viikonloppu. Ruoka oli hyvää, varsinkin hampurilaiset.

Mahtavaa oli huomata, miten tärkeitä viikonloput olivat lapsille. Haluan ehdottomasti mukaan uudestaan.

Parasta Lapsille -vapaaehtoinen Sami lasten kanssa viikonloppuleirillä.Sami:

Ensimmäinen bussi teki lähtöään ja osaa jännitti niin paljon ettei bussiin meinannut päästä.. Toista se oli viimeisellä viikonlopulla, kun kaikki suorastaan juoksivat sisälle eikä välttämättä muistettu sanoa vanhemmille edes "moikka".

Mielestäni parhaita aktiviteettejä leirillä oli ratsastus, uiminen, sauna, pelit, soutu, kota ja purtavat. Nälkä ei päässyt leirillä yllättämään, sillä viisi ruoka-aikaa jakoivat päivän tapahtumat. Ruoka oli hyvää ja oma suosikki oli hampurilais- ja jäätelöbaari, jossa sai kasata omat annokset. Täytekakkuakin saatiin, kun osui kahdelle viikonlopulle synttärit.

Parasta Lapsille -vapaaehtoinen Katja viikonloppuleirillä lasten kanssa.Katja:

Itselläni oli nyt neljäs kerta lasten viikonlopputoiminnassa mukana. Viikonloppuihin on aina yhtä kiva lähteä, kun näkee lasten innon perjantaina bussilla. Tältä syksyltä mieleeni jäi parhaimpina juttuina saunominen rantasaunassa, vaahtokarkkien paistaminen kodassa sekä ratsastus. Lapset selvästi nauttivat toiminnasta ja palautteiden mukaan viikonlopputoiminta merkitsee perheille paljon, minkä vuoksi itse tykkään olla toiminnassa mukana.