Järjestöuutiset
1.10.2021
Kansalaisareenan Vuoden vapaaehtoinen -äänestys on auki nyt 1.–29.10.! Oma ehdokkaamme on upea, luotettava ja ilostuttava Aino Piekkala!

"Päädyin vapaaehtoiseksi ison elämänmuutoksen jälkeen. Olen aina tehnyt paljon töitä, myös lasten ja nuorten parissa. Työ kuitenkin vaihtui: siirryin toimistohommiin ja ylityöt oli kielletty. Samalla loppui pitkäaikainen työ lasten parissa, joten minulla oli ylimääräistä aikaa ja kiinnostusta.

Löysin Parasta Lapsille ry:n aika sattumalta Google:n kautta ja innostuin heti nähtyäni, että kyseessä oli leiritoiminta. Olen aina rakastanut leirejä, joten hain mukaan ja pääsin.

Elämäntilanne ja työt ovat vaihtuneet matkan varrella, mutta ihmiset ja halu auttaa ovat pitäneet minut toiminnassa mukana.

Parasta leiritoiminnassa on kohtaamiset ja ihmiset. Matkalle mahtuu monia koskettavia hetkiä. Muistan elävästi, kuinka yksi pieni ihminen nappasi yllättäen bussissa minua kädestä kiinni. Muistan myös ne monet ihanat kommentit, kiitokset ja kehut, joita olen vuosien saatossa saanut tiimiläisiltä ja järjestön henkilökunnalta sekä leiriläisiltä ja heidän perheiltään.

Ajattelen, että yksi tärkeimmistä vapaaehtoisen tehtävistä on olla läsnä leiriläisille. Kiireetön ja välitön yhdessä oleminen ja tekeminen on se, mikä tekee leiritoiminnasta niin arvokasta sekä aikuisille että lapsille."

Parasta Lapsille ry:n ehdokasesittely Aino Piekkalasta

Aino on toiminut ennalta ehkäisevää lastensuojelutyötä tekevän valtakunnallisen Parasta Lapsille -järjestön vapaaehtoisena leiriohjaajana jo vuosia. Hän on antanut aikaansa muun muassa Näe hyvä mussa -toiminnan ohjaajana kymmenille lapsille vuosien varrella.
Aino on heittäytynyt vapaaehtoistehtäviin joka kerta suurella sydämellä ja huolehtii myös leirin jälkeen, että lasten tarpeet ovat tulleet kuulluksi. Hän on aina hoitanut vastuunsa erinomaisesti osoittaen empatia- ja vastuunottokykyä ohjattavien lasten ja ohjaajatiimin kanssa. Vaikka leiritoiminnassa kohtaa ajoittain haastavia asioita, Ainolla on kyky asennoitua niihin huumorilla ja rentoudella. Hänelle on helppo uskoa vastuuta ja kausien aikana hän onkin saanut positiivista palautetta niin leiritoiminnan työntekijöiltä kuin lapsilta. Ilon tuottaminen lapsille on Ainolle sydämen asia.

Äänestämään pääset tästä