Parasta Lapsille ry:n asioista päättää paikallisosastojen valitsemien henkilöiden muodostama valtuusto sekä valtuuston valitsema hallitus.

Valtuusto

Parasta Lapsille ry:n ylin päättävä elin on kolmivuotiskaudeksi valittu valtuusto. Varsinaiset jäsenet henkilökohtaisine varajäsenineen ovat paikallisosastojen valitsemia henkilöitä ja valtuustopaikat jakautuvat osastojen jäsenmäärän mukaan. Valtuusto kokoontuu sääntömääräisiin kokouksiinsa kaksi kertaa vuodessa. Kokoukset järjestetään useimmiten Helsingissä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi valtuusto arvioi toimintaa ja laatii kehittämisehdotuksia.

Valtuuston kokoonpano 2014–2017

Nykyinen valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa syksyllä 2014 järjestöväenpäivien yhteydessä Lomakeskus Pukkilassa Virroilla.

Ida Botsch, valtuuston puheenjohtaja
Lappeenrannan osaston viikonlopputoiminnan johtaja, vapaaehtoisena vuodesta 1996. Ammatiltaan sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Ohjaa myös taapero- ja temppusirkusryhmiä. Nyt hoitovapaalla, kotona 2-, 7- ja 9-vuotiaat lapset. 

Elina Valkonen, varapuheenjohtaja
Vapaaehtoisena vuodesta 2007. Pääkaupunkiseudun osaston toimikunnan jäsen, osaston puheenjohtaja 2013–2014. Ammatiltaan fysioterapeutti. Harrastaa kuntosalilla käyntiä ja lenkkeilyä.

Veli-Matti Hämäläinen
Tampereen osaston ja sen toimikunnan jäsen. Toiminut vapaaehtoisena vuodesta 2007. Työskentelee lastensuojeluyksikössä ohjaajana.

Anu Kallio
Haukiputaan osasto ry:n puheenjohtaja vuodesta 2000. 4-vuotiaasta asti leireillä, sen jälkeen vapaaehtoisena vuodesta 1994. Valtuuston jäsen kolmatta kautta. Palveluesimiehenä SOL Palveluilla siivouspuolella. Kotona 8- ja 6-vuotiaat lapset sekä koiranpentu.

Eija Kirsilä
Pietarsaaren osaston puheenjohtaja 2005 lähtien. Kahden aikuisen lapsen äiti, naimisissa. Lastenhoitaja/hengityshalvauspotilaan hoitaja. Aktiivinen tehyläinen. Harrastaa kirjoja ja käsitöitä. Suorittaa jalkojenhoidon ammattitutkintoa.

Seija Nyman
Pietarsaaren osaston varapuheenjohtaja ja mediavastaava. Vapaaehtoisena vuodesta 2006. Ammatiltaan perushoitaja/välinehuoltaja. Pietarsaaren Tehyn 912 osastonhallituksen jäsen. Harrastaa valokuvausta.

Mari Paasila
Pietarsaaren osaston leirivastaava. Aloittanut leiriläisenä ja ollut ohjaajana leirillä monet kesät ja talvet. Ammatiltaan laitoshuoltaja. Harrastaa tanssia ja käsitöitä, kahden lapsen äiti.

Sirpa Pesonen
Pateniemen osasto

Lea Pikkarainen
Kajaanin osaston puheenjohtaja vuodesta 2014, vapaaehtoisena vuodesta 1976. Ammatiltaan erityisopettaja, nykyisin eläkkeellä. Viiden lapsen äiti ja seitsemän isoäiti.

Kaija Rajala
Vaasan osaston jäsen. Parasta Lapsille työntekijä 1989–2009, eläkeläinen.

Mari Redkin
Raahen osasto

Lasse Rehvonen
Karhulan osaston sihteeri. Koulutukseltaan tietotekniikan insinööri. Parasta Lapsille -toiminnan lisäksi ohjaa lasten urheilukoulua Karhulan Urheilijoissa.

Tiina Salmijärvi
Pateniemen osasto, Oulu. Vapaaehtoisena vuodesta 2002. Pateniemen osaston sihteeri ja iltaryhmätoiminnan vastaava. Koulutus: YTM, KM, kouluttaja. Tällä hetkellä kotona hoitovapaalla kaitsemassa 4- ja 1-vuotiaita lapsia.

Maija-Liisa Tenhunen
Nokian osaston varapuheenjohtaja, valtuustossa vuodesta 1976. Vuosien ajan Nokian osaston pj ja mukana leirien järjestelyssä. Nyt isoäitimummuna Joselle ja Patrikille.

 

Hallitus 

Parasta Lapsille hallitus on valtuuston valitsema 6–8-jäseninen toimielin. Hallitus valitaan aina kolmeksi kalenterivuodeksi. Hallitus kokoontuu vuoden aikana kahdeksan kertaa, pääsääntöisesti hallituksen kokoukset ovat lauantaipäivisin Helsingissä.

Hallituksen työskentelyä johtaa puheenjohtaja. Hallituksen tehtävänä on hoitaa järjestön asioita sääntöjen ja valtuuston päätösten mukaisesti.

Hallitus 2015–2017

Vuoden 2015 alussa työnsä aloittaneen hallituksen kokoonpano:

Pirjo Sillman, vt. puheenjohtaja
Reija Kangasluoma
Taru Kuusinen
Anne Mäki
Tiina Marin
Vuokko Piiponniemi
RIku Välitalo

Varajäsenet:

Eija Ahola
Kari Kemppainen
Sirpa Kovalainen
Sami Mustonen
Aku Rissanen
Pirjo Salmi