24.6.2021
/
Tiia Kolstela
Tiia Kolstela
Olen Tiia, sosionomiopiskelija Helsingistä. Toteutin harjoitteluni Parasta lapsille ry:n vapaaehtoisena leiriohjaajana. Osallistuin lomakeskus Pukkilan Aikaa ilolle-leirikokonaisuuteen syksyllä 2020 ja Aikaa yhdessä-perheleireille keväällä 2021.

Lomakeskus Pukkilas tarjoaa mahtavat puitteet leiritoiminnalle. Itse pääsin tutustumaan paikkaan syksyllä sekä talvella. Haaveena on myös päästä osallistumaan leireihin myös kesällä, lämpimänä ja aurinkoisena aikana.

Leirikeskuksessa pääsee tekemään mitä hauskimpia asioita ja juttuja. Mielestäni oli aivan huippua päästä tekemään sellaisia asioita, joita itsekin olen viimeksi tehnyt lapsena. Tällaisia asioita olivat esimerkiksi pilkkiminen (Jes, sain ahvenen!), hamahelmitöiden tekeminen, avaimenperien askartelu sekä erilaiset musiikin tahtiin tehtävät jumpat. Minun kestosuosikkini on ehdottomasti Fröbelin palikoiden esittämä Leipuri Hiiva.

Erilaiset ulkoleikit, luonto ja saunominen olivat myös minun suosikkipuuhiani leireillä. Leirikeskuksella pääsee kulkemaan luontopolkua. Leireillä tullaankin viettämään paljon aikaa ulkona, tästä syystä lämpimät ulkovarusteet ovat tarpeellisia. Pukkilassa on myös minigolfkenttä, hiekkakenttä, nurmikkokenttä sekä sisähalli.

Eli taivas on vain rajana, kun aletaan suunnittella leiriviikonloppujen sisältöä. Mielestäni oli mahtavaa, että leiriläisten esittämät toiveet siitä mitä tehtäisiin, otettiin tosi hyvin huomioon. Jos sinä leiriviikonlopun aikana ei keretty, otettiin toiveet huomioon tulevilla leireillä. Näin myös leiriohjaajat oppivat koko ajan uusia pelejä ja leikkejä.

Pukkilaan valmistui alkuvuonna 2021 upouusi sauna.

Kokemuksesta voin kertoa, tosi hyvät löylyt! Talviaikaan osa leiriläisistä tykkäsi mennä lumihankeen pyörimään saunomisen jälkeen, minä en….

Leirikeskuksen pihalla on myös iso kota, jossa paistuu melkeinpä parhaimmat letut, makkarat ja tikkupullat.

Kota on iso, tunnelmallinen ja täydellinen paikka tehdä ja syödä välipalaa.

Ruoat muutenkin Pukkilassa ovat hyviä ja maukkaita. Leirikeskuksen sisätilat mahdollistavat paljon erilaista mielekästä ja hauskaa tekemistä. Siellä voi pelata biljardia, piirtää, askarrella, ylittää esteratoja, kuunnella musiikkia ja tanssia (joskus voi jopa päästä osallistumaan leirin omaan Discoon!). Siellä voi myös pelata lauta-, kortti- ja muita hassun hauskoja pelejä. Paikka on iso, mutta viihtyisä ja kodikas.

Melkein unohdin kertoa, että Pukkilassa nukutaan hyvin paljon laivan hyteiltä näyttävissä huoneissa. Leiriläiset puhuivatkin omista huoneistaan hytteinä. Vaikka höyhensaarille matkustetaankin hyteissä, leirikeskus pysyy turvallisesti maan tasalla, koko leirin ajan!