Viikonloppuleireillä perheellä on aikaa olla yhdessä. Aikuisilla on myös aikaa tutustua toisiin aikuisiin ja lapsilla aikaa leikkiä yhdessä uusien kavereiden kanssa. Toimintamme on monikulttuurista.

Viikonloppuleirit syksyllä 2019 

 

Aikaa yhdessä -viikonloppuleirit

Pääkaupunkiseudun lapsiperheet (lapset 5–10-vuotiaita)

Perheille ja ohjaajille on yhteinen tutustumisilta ennen ensimmäistä viikonloppuleiriä Helsingissä syyskuussa. Perheet sitoutuvat kaikkiin neljään viikonloppuleiriin.

 • 20.–22.9. 
 • 11.–13.10. 
 • 1.–3.11. 
 • 22. –24.11.

Viikonloppuleirit (perjantai kello 17 - sunnuntai kello 15) Urheiluopisto Kisakeskuksessa, Raaseporissa. Bussikuljetus Helsingistä.

Hinta: Aikuiset 135 euroa, lapset 6-vuotiaasta alkaen 52 euroa, lapset alle 6-vuotiaat 20 euroa. Hinta sisältää neljän viikonloppuleirin täysihoidon, ohjelman, kuljetukset sekä tapaturmavakuutuksen leiriviikonloppujen ajalle.

Hae leirille

Täytä hakemus tästä.

 

Yhdessäoloa suomen kielellä -viikonloppuleirit

Yhdessäoloa suomen kielellä -viikonloppuleireillä vahvistetaan suomen kieltä ja tuodaan varmuutta kielen käyttämiseen yhdessä toimimalla ja aikaa viettämällä. Viikonloppuleirit sopivat hyvin suomen kieltä opetteleville.

Näen itse viikonlopun merkityksellisemmäksi saavutukseksi yhteisöllisyyden ilmapiirin rakentumisen, jonka avulla mahdollistettiin leiriläisille tunne siitä että jokainen on tervetullut ja tärkeä osa ryhmää. Koen, että sillä on paljon painoarvoa positiivisten muistijälkien syntymiseen suomen kielen oppimista kohtaan.

- Opi suomea viikonloppuleirin johtaja

Jyväskylän seudun maahan muuttaneet lapsiperheet

Perheille ja ohjaajille on yhteinen tutustumisilta ennen ensimmäistä viikonloppuleiriä Jyväskylässä. Perheet sitoutuvat molempiin viikonloppuleireihin.

2 viikonloppuleiriä Lomakeskus Pukkilassa, Virroilla. Bussikuljetus Jyväskylästä.

 • 13.–15.9.
 • 11.–13.10.

Hinta: Aikuiset 68 euroa, lapset 6-vuotiaasta alkaen 26 euroa, 2–5-vuotiaat lapset 10 euroa. Hinta sisältää kahden viikonloppuleirin täysihoidon, ohjelman, kuljetukset sekä tapaturmavakuutuksen leiriviikonloppujen ajalle.

Hae leirille

Täytä hakemus tästä.

Tutustu leirivastaava Paulaan!

Pirkanmaan seudun maahan muuttaneet lapsiperheet

Perheille ja ohjaajille on yhteinen tutustumisilta ennen ensimmäistä viikonloppuleiriä Tampereella. Perheet sitoutuvat molempiin viikonloppuleirehin.

2 viikonloppuleiriä Lomakeskus Pukkilassa, Virroilla. Bussikuljetus Tampereelta.

 • 1.–3.11.
 • 29.11–1.12.

Hinta: Aikuiset 68 euroa, lapset 6-vuotiaasta alkaen 26 euroa, 2–5-vuotiaat lapset 10 euroa. Hinta sisältää kahden viikonloppuleirin täysihoidon, ohjelman, kuljetukset sekä tapaturmavakuutuksen leiriviikonloppujen ajalle.

Viikonloppuleireille tulevien perheiden tapaaminen su 27.10. kello 17 Tampereella.

Vielä voi hakea mukaan. Täytä hakemus pian!

Täytä hakemus tästä.

Tutustu leirivastaava Paulaan!

Kuka voi hakea viikonloppuryhmään?

Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti pienituloisille ja maahanmuuttajataustaisille lapsiperheille. Toiminta järjestetään Veikkauksen tuella ja osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Valinnassa huomioidaan perheen sosiaalinen, taloudellinen ja terveydellinen tilanne.

Etusijalla ovat perheet, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana toiminnassa.

Millaista viikonloppuleirillä on?

 • Lapsilla on seuraa toisistaan ja mahdollisuus saada uusia kavereita.
 • Vanhemmat voivat tutustua toisiin aikuisiin.
 • Perheillä on aikaa olla yhdessä ja viettää aikaa toisten perheiden kanssa.  
 • Leirillä saat huilata arjesta, ruoka on valmiina ja ohjelma mukavaa! 

Vaikka viikonloput on ollut täynnä toimintaa, ei se ole vienyt voimavaroja vaan päinvastoin tuonut niitä lisää. Täällä vietetyt hetket yhdessä omien aarteiden kanssa antavat voimia arkeen. Uskon, että tämä paikka ja kokemus elää perheeni puheissa pitkään. Ja muistoissa aina.

Perheiden viikonloppuleireillä liikutaan sisällä ja ulkona, leikitään, askarellaan ja ollaan yhdessä. Aikuisilla on oma toiminnallinen hetki, jolloin lapsilla on omaa tekemistä.

Leiri- tai lomakeskuksessa on hyvää ruokaa, yhteen leiripäivään kuuluu viisi ateriaa. Viikonloppuleireillä ohjaajina ovat järjestön kouluttamat vapaaehtoiset yhdessä leirivastaavan kanssa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Parasta Lapsille ry:n toimistoon!

Katso millaisia viikonloput ovat: keväinen viikonloppu Kisakeskuksessa 2017, sukellus kulttuuriin ja metsään 2017 tai viimeinen yhteinen leiri keväällä 2017.